.

.

08 august 2012

Perceptia Fericirii


Ma intreb de multe ori ce ii face fericiti pe oameni si de unde vine acest mecanism, cautarile dar mai ales senzatia finala din aceasta mare enigma.Faptul cum cauta, ce cauta dar mai ales cum sunt determinati sa o faca.
Cred mai presus de toate ca exista cateva lucruri predominante si hotaratoare asupra vietii si cautarilor oamenilor, ele sunt cateodata atat de simple si aparent banale.
Multi oameni alerga total dezorganizati prin viata urmarind himere, altii au cat de cat un mic plan dar de multe ori modul prin care il vor indeplini, va face ca ravnitul trofeu sa dispara la un moment dat ramanand in cel mai bun caz o amintire placuta. Mai exista  o mica categorie, aparte,  care primesc chiar ce cauta sau viseaza insa si aici ar fi discutabila directia si finalitatea acestor realizari.
Observand intamplator anumiti oameni am sa va arat un mic studiu ..este personal si nu cred ca are o valoare de adevar absoluta, depinde de fiecare cum il va percepe sau cat va crede in el.

Sa luam o familie normala de oameni cu o situatie multumitoare (fara pb financiare)o familie in care parintii traiesc in armonie, fara certuri, amenintari, alcool, tradari conjugale, violente, o familie in care copilul este aducat cu bun simt si aprecierea adevaratelor valori. Acesti oameni vor creste in aceste legi iar ei vor ajunge oameni care nu vor cauta extraordinarul, vor fi multumiti cu oameni normali langa ei, fara extravagante, fara opulenta, fara calitati fizice sau materiale de urmarit in partener , etc..culmea este ca viata le va da mai mult de atat.Sunt oameni care stiu sa se bucure de lucrurile care conteza cu adevarat, oameni sinceri care au un sistem foarte sanatos si care au sanse reale sa gaseasca fericirea sau sa fie cat mai mult in acest lung drum de cautari.
Cu alte cuvinte educatia si exemplele de acasa, copilarie, puterea exemplului vor ridica in ei lucruri trainice iar acesti oameni sunt in stare sa respire si sa urmeze lucrurile care ii vor face cat mai mult fericiti.

Sa trecem la o familie cu situatie ok insa in care tensiunea este prezenta, amenintari..certuri, tradari, violenta, alcool.Ce se va alege de aici?Foarte simplu, acei copii ce vor creste vor purta o mica trauma toata viata lor, iar acest lucru ii va impinge in a fi prea protectori, prea agatati sa nu greseasca sa cladeasca o familie cu orice pret si sa nu o tradeze.Ei sunt cei care vor fi dispusi sa nu greseasca si sa nu faca greselile parintilor, si vor fi protectori cu persoanele dragi voind sa nu repete istoria vazuta acasa.
Vor fi oameni iubitori pentru ca nu au avut parte de acest lucru, protectori pentru ca le a lipsit acest lucru, destul de instabili pentru ca linistea lor interioara a fost zdruncinata de tensiune.
Veti putea profita de ei sub orice fel pentru ca in numele Bunatatii ei vor fi in stare sa se sacrfice, doar ca cel de langa sa nu ajunga ca mama sau tata , personajele pe care ei le au vazut ani de zile suferin.
Vor fi oameni care vor alege de putine ori bine si mai mereu alegerile nu vor fi in avantajul lor.
Pe de alta parte exista si o mica parte de persoane, putin mai slabe(in ziua de astazi din pacate aceasta parte devenind majoritara) care neavand o personalitate proprie, slabi, sau usor influentabili vor renunta la a cauta fericirea si vor repeta greselile vazute acasa. Puterea exemplului va triumfa din nou in persoanele slabe, incerte si mici spiritual.Nu vor intelege ca trebuie sa depaseasca aceasta conditie karmica, ca trebuie sa faca exact invers si vor ramane blocati in esecul ereditar.

Urmeaza o familie de oameni cu pb financiare si cu neliniste, prima pb generand oricum tensiune mai mereu in viata.Vor aparea niste copii care vor cauta exact ce nu au vazut/avut in familie.Banii ca scop final in viata, fiindca au fost saraci, protectia si oameni puternici langa ei pentru ca parintii nu au avut ce sa le ofere.Vor cauta orbeste dragostea insa nu vor fi pregatiti sa o imbratiseze pentru ca nu au bagajul necesar. Sentimentul ar fi prea adanc pentru intelegerea lor, ei fiind familiari cu tradarea, violenta, inselatul, limbajul murdar, lipsa increderii, etc..din pacate vor sfarsii exact la fel pentru ca indiferent cat vor cauta in persoana de langa sau in viata sa primeasca exact ce nu au avut si isi doresc, ei nu le vor avea, nu sunt pregatiti si nu cunosc tehnica de a se bucura de aceste lucruri.Vor petrece o mare parte din viata in cautari si manipulari, false modele pentru interior si exterior gratie incertitudinii si nefericirii din prima parte a vietii.Este una din cele mai nefericite categorii dupa parerea mea care va beneficia de putine momente de reala multumire iar finalul acestor cautari va reprezenta o mutilare a personalitatii, o minciuna acceptata privind faptul ca viata lor a fost ok, buna si exact cum si au dorit o. Departe de adevar , doar un mic mecanism de negare care insa din punctul de vedere al subsconstientului ii va macina toata viata si ii va impinge la stari si trairi care refac drumul copilariei.. Aici inca o data vedem ca totul se rezuma la financiar si liniste, conditii esentiale pentru un echilibru uman, din pacate.
Este totusi si o sansa ca, cativa din acest esantion sa se ridice mai sus decat trebuie, ajutati, motivati sau initiati de cei din jur.Iar acestia ce vor face asta vor fi cei din a doua categorie, eroii de meserie.Apoi acestia din urma, vor depasi stadiul acela orbesc, de incercari nereusite, de pierdere a vietii incercand sa fie salvatori, sau castigatori cu orice pret.Ei sunt cei mai castigati din aceasta categorie si candva poate vor rasufla usurati ca au gasit o forma a fericirii datorita acestei a doua categorii care cauta si ea cu orice pret sa salveze si sa fie salvat.

Cumva familia si trecutul nostru sunt responsabili pentru ce devenim, pentru drumurile pe care le urmam sau dorintele pe care le avem in inima.Sunt prezente acolo in noi, cand ne cautam fericirea sau cand invatam sa fim fericiti, cand o pierdem sau cand o cautam din nou.Indiferent cum am trait, ce am avut sau pe cine am avut, suntem datori sa intelegem ca trebuie sa mergem pana la capat.Cu incredere, liniste, impartasind ce avem mai bun in noi, adaugand intelegere si caldura, zambind si asteptand.Fericirea poate fi o clipa dar si o eternitate masurata in scurta noastra calatorie pe acest pamant.Putem sa o gasim sau nu,  dar daca tinem cont de cateva reguli cu siguranta  cat mai multi oameni o vor atinge. Mult succes in a intelege ce va face fericiti, cum veti ajunge acolo si mai ales ce veti alege sa faceti pentru a urma aceasta cale!!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu